DUBLINIA, WAX MUSEUM in HOWTH

V soboto, 21. 10., smo se ob 9. uri zbrali pred muzejem Dublinia, ki je del Dublinske Christ Church Cathedral, znane kot Synod hall.

Vodič nas je pospremil v muzej in nam pustil prosto ogledovanje razstave, ki ponazarja zgodovinsko uprizoritev, pri čemer igralci igrajo vloge Vikingov in srednjeveških Dublincev (v polnem kostumu), ki spodbujajo obiskovalce, da se pridružijo. Vsebuje rekreacijo hiš in ulic. Razstava je bila prenovljena leta 2010. Muzej privlači več kot 125.000 obiskovalcev na leto.

Ogled je bil zelo zanimiv in poučen, na koncu sta nas čakali se trgovina s spominki in kavarnica, ki pa na žalost še ni bila odprta.

Nato smo se peš odpravili do muzeja voščenih lutk, kjer smo si ogledali razstavo znanih igralcev, pesnikov, pisateljev, pevcev in različnih likov iz filmov. Muzej je zelo zanimiv in dobro osnovan, zato smo si vzeli precej časa za ogled in fotografiranje.

Ko smo se po ogledu vsi zbrali nam je profesorica dala zaradi deževnega in vetrovnega vremena na izbiro, ali hočemo iti do obale Howth ali pa ostanemo v mestu oziroma gremo domov. Dijaki iz Celja so se odločili, da gredo, mi pa smo raje ostali v mestu in si preostali čas vzeli za ogledovanje in nakupovanje spominkov.

Proti večeru smo se vsi varno odpravili domov k družinam.