KILLKENNY in GLENDALOUGH

Na našo drugo prosto soboto, 28. 10. 2017, smo se vsi skupaj z organiziranim prevozom odpeljali proti mestecu Killkenny.

Ob 9. uri zjutraj smo se zbrali in z kombijem odpeljali proti mestecu. Po približno eni uri vožnje smo prispeli v mesto. Prijazni vodič, ki nas je pripeljal v Killkenny nam je dal nekaj informacij in podatkov o mestu, nato pa smo se skupaj odpravili proti Killkennskem gradu.

Grad je res ogromen in čudovit. Stoji na vrhu hriba, na eni strani grada je čudovita zelenica, ki ji ni kraja na drugi strani pa okrasni vrtovi in fontana. Po ogledu gradu in čudovite okolice smo se skupaj odpravili proti mestu. V času, ko smo prišli v mesto se je odvijal festival hrane. Celo mesto je dišalo po dobrotah. Na ulicah so prodajali hrano, ki je čudovito dišala in izgledala. Skupaj s profesorjem smo si ogledali tudi mesto. To čudovito majhno mesto, v katerem živi malo ljudi, daje občutek domačnosti in dobrodošlice. Ljudje so sproščeni in nasmejani. Na majhnih ulicah po katerih smo se sprehajali je ogromno trgovinic, ki ponujajo različne dobrote, hrano, izdelke, … Ko smo prehodili ulice tega mesteca smo imeli še nekaj prostega časa, da si ga ogledamo, kupimo kakšne dobrote, fotografiramo ali le uživamo v tempu njihovega življenja, ….

Našo pot smo nadaljevali proti dolini Glendalough. Pot do tja je bila zelo dolga in ceste so bile zelo ozke in vijugaste. Ko smo končno prispeli smo se z vodičem odpravili do hotela, kjer nam je dal nekaj navodil. Potem pa smo pot nadaljevali sami.

Glendalough je mesto med dvema jezeroma. Tam je nekoč obstajal samostan, ki ga je ustanovil Sv. Kevin., danes pa obstajajo tam še ostanki katedrale, dobro ohranjen zvonik, cerkev in pokopališče. Kljub dežju je bilo zanimivo, saj te mesto precej pogoltne. Od mesta pa smo se po želji lahko sprehodili zgornjega jezera, ki je bilo prečudovito. Poti so bile zelo dobro vzdrževane in označene. Milslim, da bi si moral vsakdo, ki obišče Irsko to ogledati. Bilo je čudovito.

Po končanem obisku Glendalougha smo se utrujeni in polni novih izkušenj odpeljali nazaj proti Dublinu.